abiratas.ee

REPORTAAŽ OTSE LAHINGUST: Tallinn on kaotamas lahingut lumele ja talvele!

Tallinna kaitsjad peavad meeleheitlikku lahingut lumesaju vastu

Abiratas.ee vahendab sündmusi ja muljeid just praegusel hetkel kogu Tallinnas käimasolevast meeleheitlikust lahingust, kus kõik Tallinna Kommunaalameti jõud on paisatud ennastsalgavale võitlusele järjest suurema jõuga pealetükkiva lumega.

Nagu ikka, saabus talv Tallinnasse ootamatult. Kuigi veel paar kuud tagasi tundus kõik ilus ja Tallinna Kommunaalamet deklareeris optimistlikult oma valmisolekut saabuvaks talveks, siis lumesaju saabumisel selgus, et lahinguks valmistumisel on esinenud teatavaid puudujääke.

Esimeseks lahinguks oldi valmis

Abirattale kirjeldas olukorda kommunaalameti juhataja Ain Valdmann: “Olime tulevasteks lumetõrje lahinguteks korralikult valmistunud  – kõigile meestele olid naised kudunud kodus soojad sokid ja kindad, samuti olime lumekoristuse autodesse ja traktoritesse paigaldanud kõigile vapratele võitlejatele termose sooja teega. Igapäevaselt toimusid ühised koosviibimised, kus positiivse võitlusmeeleolu saavutamiseks skandeerisid kõik võitlejad üheskoos kangelastegudeks innustavaid hüüdlauseid, näiteks “No pasaran!”, “Meie taga on Tallinn!”, “Seni, kuni Taavi Aasal on alles kasvõi üksainus vuntsikarv, Tallinn ei alistu!”. Ja mis seal salata, võitlejate meeleolu oli ülev ja positiivne, suhtumine igati eeskujulik”.


Tallinna 1. mehhaniseeritud soomuspataljoni pidulik rivistus enne talvehooaja algust.
(Foto: Dmitri Povilaitis, Pealinn)

Valdmann jätkab: “Nii pea, kui meieni jõudsid luureandmed lähenevast vastasest, saatsime oma eelsalgad varem valitud ja ettevalmistatud positsioonidele – rühmad ETS 1 ja ETS 2 võtsid oma kontrolli alla Peterburi maanteel asuva sissepääsu Tallinnasse, rühmad MISHA 1 ja MISHA 2 omakorda sissepääsu Tallinnasse mööda Tartu maanteed ning rühm ZUZU 1 sissepääsu Pärnu maanteel. Peale seda olime igati valmis pealetungivat vastast tagasi lööma!”

Alt vedas Riigi Ilmateenistuse valeprognoos

Abiratta küsimusele, et mis siis valesti läks, et lumesadu ja talv esmapilgul väga lihtsalt meie vapratest kaitsjatest mööda sai, süüdistas Ain Valdmann Riigi Ilmateenistust: “Meid vedas alt Riigi Ilmateenistus. Nende esialgsed andmed näitasid vaenlase, st. lumesaju, lähenemist idast ehk Narva poolt ja meie võitlejad olid selleks igati valmis. Aga kahjuks tegi lumesadu enne Tallinna väikese haagi Viimsi poole ja edenes sealt poolkaarega edasi ning peale Viimsi vallutamist tormas sealt üle mere kohe Tallinna kesklinna peale. Hakkasime kommunaalameti vapraid lumetõrje väesalku koheselt logistiliselt ümber paigutama, aga pole midagi teha, sõiduteede väga kehv olukord pealinnas lihtsalt ei võimaldanud vägede piisavalt kiiret ümberpaigutamist.”


Tallinna vaprate kaitsjate poolt lumesajule loovutatud tehnika, mis nüüd on lume pantvangis ning peab ootama abistava kevade saabumist
(Foto: AP)

“Praeguseks on olukord niipalju normaliseerunud, et saime pealetungiva vastase Balti jaama juures pidama ning hetkel peavad meie vaprad võitlussalgad meeleheitlikku ja ennastsalgavat võitlust armutult edasirühkiva lumesajuga,” täpsustas kommunaalameti juhataja.

Võitlejate ridades esineb kadusid

Viimane teadaolev ülesvõte hetkel teadmata kadunud vaprast Tallinna kaitsjast, kes kadus Balti jaama lähistel tihedas lumesajus. Lisaks on kadunud veel 3-4 vaprat linna kaitsjat, keda väidetavalt olla siiski nähtud ühes Kopli baaris sooja kamina ääres õlut rüüpamas.
(Foto: WTOP/Dave Dildine

“Olukord on raske, aga siiski mitte lootusetu! Meie võitlejad võitlevad täie jõuga kogu rinde ulatuses, rassitakse nii, et pole aega isegi suitsu teha. Lisaks on esinenud juba kaotusi nii tehnikas, kui elavjõus – üles on öelnud 4 traktorit ja 2 lumekoristussahka. Lisaks on kaotusi elavjõus – päris mitmele labidaga kühveldajale tekkisid kätte villid, mitmetel on nina tatine ja mitu võitlejat köhivad ka korralikult.“

Vastane õõnestab võitlusvaimu valeinfoga

Valdmann jätkab: “Lisaks on teadmata kadunud kolm -neli meie vaprat võitlejat, kes tormasid esimestena lahingusse ja kadusid tihedas lumesajus kaasvõitlejatelt nägemisulatusest. Meieni on küll jõudnud vihjeid, et neid võitlejaid olla nähtud kusagil Kopli kandis ühes baaris ennast kamina ees soojendamas ja rõõmsalt õllet rüüpamas, aga mina seda ei usu! Arvan, et tegemist on vaenlase poolse teadliku desinformatsiooniga ning vaenlase sooviga õõnestada meie tublide võitlejate võitlusvaimu.”

Eriüksus Special Zuzu on valmis tormama rindele

Eriüksuse Special ZUZU võitlejad oma tavalisel treengul harjutamas kiirkorras lahingusse liikumist.
(Foto: AFP/Scanpix, Kroonika)

Kuna lumesadu pealinnas üha tugevneb, siis oma võitluskäsku ootab hetkel veel reservis olev eriväljaõppe saanud Kommunaalameti grupeering Special ZUZU. Erigrupi liikmed ülekaaluka vaenlase ees hirmu ei tunne ning on valmis võitlema seni, kuni kõht tühjaks. Seni tegelevad eriüksuse liikmed igavuse peletamiseks muude võitlusvaimu tõstvate tegevustega – mõni kuulab peaminister Jüri Ratase ümmargust mitte midagi ütlevas käändes juttu, mõni vaatab doktor Vassiljevi komöödiaprogrammi Tallinna TV-s.

Linnavalitsus kaalub linnast taandumist ja linna jätmist vaenlasele!

Täna õhtul kell 19:00 toimub linnavalitsuse kriisikoosolek, kus arutatakse linna edasisi tegevusplaane visalt sadamist järkava lume tõrjumiseks pealinnast. Laual on ka variant, et linnarahva päästmiseks loovutatakse Tallinn vaenlasele. Selline variant omakorda eeldab kõigi inimeste evakueerimist pealinnast, aga nagu juba eelpool sai öeldud, siis arvestades pealinna teede kehva olukorda, võib linna üldevakuatsioon osutuda problemaatiliseks kui mitte katastroofiliseks. Samuti võib sellisel juhul eeldada juba inimohvreid.

“Kuni Taavi Aasal on vuntsid, meie Tallinna ära ei anna!”

“Loodame siiski, et nii äärmuslikke meetmeid pole vaja tarvitusele võtta ning linnavalitsus ei murdu, vaid teeb vapra otsuse linna edasi kaitsta,” pole Ain Valdmann lootust kaotanud. Ja lisab kokkuvõtvalt: “Nagu me ka eelnevalt koos skandeerisime “Kuni Taavi Aasal on vuntsid, meie Tallinna ära ei anna!”

On ka kodulinna reetnuid, kes üsna kiiresti läksid üle vaenlase poole

Tallinna Lauluväljakul võis näha hulganisti reeturlikke linnaelanikke, kes olid alistunud lumesajule ning nautisid täiel rinnal talverõõme.
(Foto: Lauri Oherd)

Lõpetuseks tegi Ain Valdmanni kurvaks asjaolu, et nii mitmedki linnakodanikud läksid üsna kergesti üle vaenlase poolele: “Meie kurvastuseks esines palju olukordi, et meie kaaslinlased läksid väga ruttu ning ilma mingi süütundeta üle vaenlase poolele. Näiteks lapsed, noored ja isegi täiskasvanud ei pidanud meie võitlust lumesaju ja talveilmaga üldse märkimisväärseks. Selle asemel, et ühineda vaprate võitlejatega, võtsid need reeturlikud isikud koheselt välja oma kelgud, suusad ja uisud ning läksid talverõõme nautima. Eriti kurvaks teeb, et nad ei tundu oma tegu kahetsevat, vaid pigem on lausa rõõmsad selle üle ja naudivad seda vastikut talve täie rinnaga. Veel paar nädalat tagasi poleks uskunud, et meil linnas nii palju reeturlikke hingi on!”

Abiratas.ee loodab, et meie armsat pealinna vaenlasele siiski ei loovutata. Samuti soovime omalt poolt edu linnakaitselahingutes osalevatele vapratele võitlejatele. Loodame et lähipäevil saadab võitlejaid edu ning rohkest lumest saadakse pealinnas võitu.

Exit mobile version