KOALITSIOONIKÕNELUSTE BLOGI: Otsuseid hakatakse langetama üksteisele kõrvakiilude jagamise teel

141 Shares

Helir-Valdor Seeder, Jüri ratas, Mart Helme –
kolm machot, kes tõenäoliselt hakkavad uues valitsuses jagama üksteisele kõrvakiile
(Foto: Remo Tõnismäe/Postimees)

Abiratas.ee sai jälile hästi hoitud saladusele, miks Jüri Ratas ei soovinud alustada koalitsioonikõnelusi Kaja Kallasega, vaid peab läbirääkimisi Martin Helme ja Helir-Valdor Seederiga.

Uudise lõpus näidisvideo!

Selgub, et praegused läbirääkijad on ühel meelel selles, kuidas tuleks erimeelsuste puhul lahendada omavahelised vaidlused. Nimelt on Keskerakonna, EKRE ja Isamaa esimehed ühel nõul selles, et võimalikud omavahelised vaidlused lahendatakse omavahelise füüsilise mõõduvõtmise teel. Selliseks mõõduvõtmise vormiks on üksteisele kõrvakiilu andmine. Kes kolmest annab teistele tugevama kõrvakiilu, selle arvamus jääb peale ning tulevase koalitsiooni ühine otsus tehakse nii nagu otsustab omavahelise võitluse võitja.

Soovitakse tõsta valitsuse otsuste tegemise kiirust

 „Meie kõigi kolme ühine seisukoht on, et me peame parandama valitsuskoalitsiooni tööd. Üheks selliseks võimaluseks on omavaheliste vaidluste kiire ja efektiivne lahendamine,“ selgitas peaminister Jüri Ratas.

Jüri Ratase jätkas: „Oleme jõudnud ühisele arusaamale, et traditsiooniline laua taga vaidlemine võtab liiga kaua aega. Meid ootab ees suur tööpõld ja palju suuri ja Eesti jaoks olulisi otsuseid. Me lihtsalt ei saa kulutada liiga palju aega omavahelistele pikkadele vaidlustele. Selle tulemusel otsisime me võimalust, kuidas lahendada vaidlusi varasemast kiiremini. Ja lõpuks olime kõik nõus, et suurepärane meetod selleks on üksteisele kõrvakiilude andmine.“

Lödipükstele pole uues valitsuses kohta

„Oleme kõik ühel meelel selles, et kõrvakiilude andmise teel võitja selgitamisel puhul on tegemist iidse meheliku tavaga. Vaadake, mis maailmas toimib. Trump, Putin, Jinping – kõigi oluliste riikide eesotsas on tõelised machod! Eest riiki ei saa juhtida mõni ihuliselt pehme lumehelbeke või lödipuks. Et meid tõsiselt võetaks, peab ka Eesti riigi peaministriks peab olema tugev macho mees,“ kommenteeris tulevase koalitsiooni üht otsustuspõhimõtet Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Kõik kolm on liiga paksud maadluse, judo või karate jaoks

„Eks meil oli laual erinevaid variante, kuidas hakata lahendama omavahelisi lahkarvamusi võimalikult kiiresti ja efektiivselt. Kaalusime nii maadlust, judot, karated – kõik need oleksid võtnud kahjuks liiga palju aega. Lisaks oleme me kõik nende spordialade jaoks ka ehk kerges  ülekaalus,“ selgitas Jüri Ratas.

„Jüri, ütle otse välja – me kolm oleme lihtsalt liiga paksud nende spordialade jaoks!” tögab Mart Helme laia naeratusega Jüri Ratast.  

„Meie EKRE-s ei soovi mingit ilustamist, ütleme asjad välja nende õige nimega. Paks on paks ja kogu lugu!“ oli Mart Helme konkreetne.

„Lisaks Jüri poolt välja öeldud maadlusele ja judole oli meil arutusel ka variant, et kasutada antiikset rusikavõitlust. Kahjuks pidid antiikaja võitlejad võitlema alasti ja selline variant pole mitte kuidagi vastuvõetav EKRE-le. Meie ei saa mitte kuidagi toetada kahe alasti mehe omavahelist mõõduvõtmist– see oleks pidu ja pillerkaar kõikidele meie vastastele, kes oleks saanud süüdistada meid liigses homo-lembuses,“ lõpetas Mart Helme.

Kõrvakiilu andmine – lihtne ja kiire meetod valitsuse otsustusprotsessi kiirendamiseks

„Jõudsime üsna ruttu ühtsele seisukohale, et tavaline kõrvakiilu andmine on lihtne ja kiire meetod omavaheliste vaidluste selgitamiseks. Kes püsti jääb, see on võitja ja selle arvamus jääb peale,” selgitas Jüri Ratas.

Siit selgub ka põhjus, miks Jüri Ratas loobus Kaja Kallase kutsest alustada kõnelusi valitsuse moodustamiseks: „Te saate ju isegi aru, et meiesugustel soliidsetel härrasmeestel ei sobi hakata vahetama kõrvakiile ühe kena daamiga. Ei ole probleemi, kui kõrvakiile jagavad üksteisele härrasmehed. Nende talumise oskus just näitabki iga mehe tõelist sisu. Aga kõrvakiilude andmine ühele kenale noorel daamile oleks ennekuulmatu. Isegi kui Kaja Kallas sellega nõus oleks, siis mitte keegi meist kolmest ei kujuta ette, et me käituksime nii mõne õrna naisterahvaga.“

Kardetakse feministide reaktsiooni, kui võitluseks osaleks naine

Lõpetuseks selgitas Jüri Ratas veel: „Lisaks, kas te kujutate ette milline pahameele torm tekiks naisõiguslastes, kui avalikkus saaks teada, et meie kõrvakiilude jagamises osaleks ka Kaja Kallas või mõni teine naisterahvas? Feministeeriumi ja Wirginia Wolfi grupi esindajad oleksid kõik tagajalgadel ja läheksid vihast roheliseks!“

Hea Abiratas.ee lugeja, siin on üks video selle kohta, kuidas tõenäoliselt hakkavad Jüri Ratas, Mart Helme ja Helir-Valdor Seeder välja selgitama võitjat omavaheliste erimeelsuste korral:

Hea Abiratas.ee, anna teada, mida arvad sina ideest, et valitsuskoalitsiooni liikmed hakkavad lahendama omavahelisi vaidlusi füüsilise mõõduvõtmise teel.

LOE LISAKS:

Reformierakond on nõus loobuma kõigist ministrikohtadest, et päästa Keskerakond ja Eestimaa mustade jõudude kütkest
EKRE tegi ettepaneku kehtestada Eestimaal 9 kuu pikkune suvi
Protestiks Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooniläbirääkimistele loobub võimust Kasahstani president Nazarbajev!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga